Tietoa meistä

SaferGlobe on vuonna 2010 perustettu riippumaton suomalainen ajatushautomo, joka tuottaa tietoa ja kehittää työvälineitä kestävän rauhan ja turvallisuuden edistämiseksi.

Tuotamme tietoa, selvityksiä, koulutuksia sekä verkkosovelluksia rauhan ja laajan turvallisuuden kysymyksistä. Asiantuntijoitamme haastatellaan ja heidän tietotaitoaan hyödynnetään sekä mediassa että niin kotimaisessa kuin ulkomaisessakin päätöksenteossa.

SaferGlobe on riippumaton suomalainen ajatushautomo, joka tuottaa tietoa ja kehittää työvälineitä kestävän rauhan ja turvallisuuden edistämiseksi.

Selvitämme rauhaan ja turvallisuuteen kohdistuvia uhkia ja niiden syitä sekä tarjoamme konkreettisia välineitä rauhan ja turvallisuuden edistämiseksi. Organisaatiomme rakenne on kevyt ja joustava, ja tuomme eri alojen asiantuntijoita yhteen uusien ratkaisujen luomiseksi. Kansainvälinen yhteistyö on meille tärkeää ja olemme mukana ‘EU Non-Proliferation and Disarmament Consortium’ ja ‘OSCE Network of Think Tanks and Academic Institutions’ -verkostoissa. Kansainvälisten organisaatioiden lisäksi yhteistyökumppaneitamme ovat muun muassa julkinen hallinto, yritykset ja kansalaisjärjestöt.

Projektimme ovat käsitelleet esimerkiksi EU:n kriisinhallinnan tehokkuutta ja kehittämistä, yritysten toimintaa haurailla alueilla, EU:n turvapaikkapolitiikkaa laajan turvallisuuden näkökulmasta, työttömyyden merkitystä turvallisuusnäkökulmasta sekä asevalvontaa ja asevientiä.

Lataa esite (pdf)

Organisaatio

SaferGloben strategisesta johtamisesta, toiminnasta, taloudesta ja ajatushautomon kehittämisestä vastaa hallitus. Hallituksen puheenjohtajan ja jäsenet valitsee yhdistyksen vuosikokous. Toimintaamme ja tutkimustamme tukee neuvottelukunta.

Tarkempaa tietoa hallituksesta ja neuvottelukunnasta löydät täältä.

Olemme itsenäinen ajatushautomo, meillä ei ole taustayhteisöä, emmekä ole osa mitään kansainvälistä järjestöä.

Rahoitus

Rahoituksemme tulee neljästä eri lähteestä. Nämä lähteet ovat: 1) projektirahoitus, 2) yleiset avustukset ja jäsenmaksut, 3) tutkimus- ja asiantuntijapalvelut 4) valtion tuki.

Suurin osa rahoituksistamme on erilaisia projektiavustuksia, joista ehdottomasti suurin yksittäinen avustus oli EU Horizon2020 rahoittama IECEU-projekti. Tämän lisäksi olemme saaneet ulkoministeriöltä hankerahoitusta Eurooppatiedotukseen sekä viestintä- ja globaalikasvatushankkeisiin.

Teemme myös tilaustutkimuksia sekä tuotamme asiantuntijapalveluita. Asiakkainamme on ollut mm. ministeriöitä, yrityksiä sekä muita tutkimuslaitoksia.

Useana vuonna olemme saaneet oikeusministeriön valtionavustusta rauhantyön edistämiseen sekä ulkoministeriön yleisavustusta. Tämä tuki kattaa yleiset kulumme ja antaa mahdollisuuden kehittää toimintaamme.

Toimintakertomukset

SaferGloben toimintakertomukset ovat luettavissa allaolevista linkeistä.

Sitoumukset

Tasa-arvo

Euroopan komissio on laatinut vuosiksi 2020–2025 sukupuolten tasa-arvostrategian, jonka toteuttamiseen myös SaferGlobe on sitoutunut. Sitoumukseemme voit tutustua tästä.